Beleef Watou bij Brouwerij St.Bernardus
Het brouwen van de St.Bernardus bieren start met het storten van water in de brouwketel. Eerst wordt er mout (gekiemde gerst) toegevoegd, die met de moutmolen wordt gemalen. We gebruiken steeds twee soorten mout, namelijk altijd bleke mout en indien we donkere bieren brouwen wordt ook donker gebrande mout toegevoegd aan de brouwketel. Gedurende anderhalf uur wordt het brouwsel geleidelijk opgewarmd tot ongeveer 78°C. Dit proces wordt ook wel eens ‘maischen’ genoemd. Tijdens dit proces wordt de mout omgezet in vergistbare suikers. Weetje: voor ons Witbier maken we gebruik van bleke mout en tarwe.
• Wens je 'gewoon' iets te komen drinken? Dan hoef je niet te reserveren. We nemen hiervoor ook geen reservaties aan.
• Je kan reserveren voor de lunch op zondagmiddag, voor het diner op zondagavond hanteren we geen reservaties. Je kan wel kiezen uit de volwaardige hoofdgerechten kaart op zondagavond.
• Tijdens het weekend openen we ook onze buitenbar op het terras. Als je je in de selfservice zone bevindt, vragen we je om jouw bestelling zelf te maken aan de bar. Je hoeft niet te reserveren om iets te eten of te drinken in de selfservice zone.
info 1
info2
info3